Projecten

Met plezier tonen we een selectie van Mount Medical projecten:


Technology Transfer Office @ Academisch Medisch Centrum,
voor Pontes Medical

Technology Transfer OfficeHet Academisch Medisch Centrum (AMC) is één van de acht universitair medische centra in Nederland en wordt gerekend tot de internationale top. Naast de drie hoofdtaken van het AMC, behandeling van patiënten, medisch-wetenschappelijk onderzoek en het verzorgen van geneeskundig onderwijs, is valorisatie belangrijk. Dit is het proces waarin wetenschappelijke en technologisch kennis tot maatschappelijke waarde wordt gebracht. Het Technology Transfer Office (TTO) heeft een sleutelrol in de valorisatie van onderzoeks- en ontwikkelingsresultaten van het AMC.

Gedurende anderhalf jaar werd Mount Medical ingehuurd door het TTO AMC voor de valorisatie van medisch technologische innovaties, in nauwe samenwerking met Pontes Medical. Pontes Medical is een samenwerking tussen het UMC Utrecht, VUmc en AMC (zie www.pontesmedical.com).


Projecten van Mount Medical @ AMC TTO:

  • Innovatieve arthroscopie voor o.a. voorste kruisband reconstructie operaties (onderzoek naar uniciteit en patenteerbaarheid van de AMC vinding, patenteren, CDA’s, benaderen van en onderhandelen met potentiële licentienemers);
  • Patiënt specifieke implantaten voor o.a. osteotomie (onderzoek naar uniciteit en patenteerbaarheid, patenteringsproces begeleiden, CDA’s, selecteren en benaderen van productiebedrijven en potentiële licentienemers, realisatie eerste implanteerbare prototypes);
  • Arm/pols/hand operatie tafels (marktonderzoek naar uniciteit, productie partner en licentie partner selectie, licentie onderhandeling, licentie contract afgesloten);
  • Patiënt positionerings hulpmiddelen, Dermatologische grafting instrumenten, Trauma klok, Sensor technologie voor het meten van therapie trouw' Patiënten verwarmingstechnieken, Organisatie van “Ronde tafel medische technologie” en innovatie introductie bijeenkomsten in AMC.

" "

Addino BV

AddinoMount Medical coördineert en voert de (internationale) marketing & verkoop activiteiten voor dit bedrijf uit. Addino heeft een uniek product ontwikkeld en gepatenteerd: een injectiespuit die slechts éénmaal te gebruiken is en die beveiliging biedt tegen prikaccidenten. Doel is het licenseren van het octrooi.

" "

Miscea BV

Miscea hand hygiene systeemMount Medical helpt Miscea met business development activiteiten en advies bij clean room producenten van medische huplmiddelen, farmaceutische productie en klinieken. Het Miscea hand hygiëne systeem is een krachtige innovatie ter voorkoming van kruisbesmetting en nosocomiale infecties: het is een touch free kraan gecombineerd met een zeep- en desinfectans-dispenser in één ontwerp. Miscea heeft onder andere de red dot design award ‘best of the best 2009’ gewonnen.

" "

Pontes Medical @ Universitair Medisch Centrum Utrecht

Pontes MedicalMount Medical heeft bijgedragen aan Pontes Medical’s Trocar houder project door het schrijven van het business plan voor dit innovatieve hulpmiddel ter ondersteuning van minimaal invasieve chirurgie. Mount Medical heeft uitgebreid markt onderzoek verricht o.a. door het interviewen van een dwarsdoorsnede van medisch specialisten die actief zijn op het gebied van minimaal invasieve chirurgie, de regelmatig zo uitgevoerde ingrepen en de soorten centra: universitaire medische centra, in algemene ziekenhuizen, categorale ziekenhuizen en zelfstandige behandelcentra. Mount Medical heeft diverse laparoscopische operaties bijgewoond en markt onderzoek naar competitieve en gerelateerde producten gedaan. Terwijl Pontes Medical haar internationale patent aanvraag indiende, heeft Mount Medical de bedrijven die actief zijn op het markt segment van minimaal invasieve chirurgie én trocars op een rij gezet. Daaruit is een aantal (op basis van relevante criteria omtrent productie - en verkoop potentieel) geselecteerd en actief benaderd, met als doel het licenseren van het octrooi. Relevante documentatie is daarvoor ontwikkeld.

" "

Thuja Capital Management BV

Thuja Capital Healthcare Investors logoThuja Capital is een risico kapitaal verstrekker, die investeert in startende biotechnologie en medische hulpmiddelen bedrijven gevestigd in de Benelux. Als aanvoerder van een groep van investeerders, heeft Thuja Capital Mount Medical ingehuurd om zowel het business plan als het operationele plan van FABPulous BV te beoordelen, om het realiteitsgehalte van de plannen te kunnen bekrachtigen. De focus van de beoordeling lag op de te ondernemen stappen, tijdspaden en het budget en naar de identificatie van zwaktes, risico’s en kansen. FABPulous BV ontwikkelt een eenmalig te gebruiken medisch hulpmiddel voor uitvoering van een sneltest ten behoeve van een semi kwantitatieve diagnostische test in bloed of plasma.

" "

Qosina, Verenigde Staten van Amerika

QosinaMount Medical helpt Qosina ( “Thousands of Stock Components”) met marktonderzoek en business development activiteiten op de medical device manufacturing markt in Frankrijk en Duitsland. Mount Medical treft alle voorbereidingen voor en vertegenwoordigt Qosina op de internationale vakbeurs Medtec France in Besançon.

" "

Dino-Lite voor IDCP

Dino-LiteMount Medical heeft IDCP geholpen bij de introductie van haar Dino-Lite digitale microscopen in the healthcare & life sciences markt. Mount Medical startte met internationale marktonderzoek en business development activiteiten in de telemedicine markt, in medische praktijken in Nederland en bij bedrijven die medische hulpmiddelen produceren. Dit resulteerde in een internationale presentatie op de Medica beurs in Düsseldorf en de selectie van een aantal Europese en nationale bedrijven als resellers.

Dino-Lite zijn compacte digitale microscopen met tal van nieuwe mogelijkheden in vergelijking tot traditionele microscopen. Dino-Lites worden op een PC aangesloten door simpelweg de kabel in de USB poort van de computer te steken. Met Dino-Lites kunnen filmpjes, “time lapsed” beelden of foto’s gemaakt worden. De beelden worden op het computerscherm weergegeven en kunnen direct over het internet gedeeld worden (webcam technologie), elektronisch opgeslagen of afgedrukt worden. Dino-Lites hebben vele professionele toepassingen in de industrie, het onderwijs en life science sector. Afhankelijk van de versie, kunnen Dino-lites vergroten van 10 tot 200 of 500x. Ze hebben ingebouwde LED lampjes in wit, gepolariseerd, UV of infrarood licht of kunnen schakelen tussen een combinatie van deze verlichtingen. De meeste versies kunnen gekalibreerd worden en hebben meetfuncties ingebouwd.

 

 

Mount Medical